vineri, 14 august 2009

poveste de oras


Ma trezesc dimineata destul de prafuita dupa o noapte lunga de sambata.ma uit in oglinda,zaresc in el ceasul de pe peretele de vizavi.e ora 11.32.in casa e liniste,nu se aude doar porcusorul din camera care a reusit sa ma trezeasca cu rontaitul sau.langa usa de intrare,un sac plin de gunoi,cu un bilet langa"e randul tau!"haaaide tata dc e mereu randul meu?iau ceva papuci in picioare,imi prind parul ciufulit in coada,si pornesc in pijamale catre ghena de gunoi care e la 2 blocuri mai incolo.cand ies din scara...ce sa vezi.....vecinul de vizavi de vreo optispe ani care uita mereu sa`si traga jaluzelele spre deliciul meu,duce si el gunoiul.damn!asta mai lipsea!sa ma vada asa mahmura si toate planurile mele legate de noi doi se duc de rapa!incerc sa o iau prin fata lui,sa nu cumva sa ma recunoasca si sa ma salute,sau si mai rau,sa se ia in vorba cu mine...te rooog....nu acumm!!!

Ma saluta!

De la mine,nici un raspuns...

Ma saluta iar,cu un ton mai ridicat.cica"buna dimineata frumoaso.nu se aude pe la tine?"

fitosu naibii.

Ii raspund cu un "ba da" sec si grabesc pasul.

Nu,nu iti permit!pana acum,cand ma chinuiam ore in sir sa arat perfect nici nu te oboseai sa ma saluti!te rog frumos tine salutul asta pe alta data ok?

Ajungem la ghena de gunoi,arunc gunoiul,il arunca si el.grabesc pasul cat de repede pot,dar el ma ajunge din urma si ma prinde de mana.doamne,nu acum!spune`mi ca nu are de gand sa poarte o conversatie cu mine!nu acum!

Vorbim....povestim...radem...ajungem la casa scarii.

Ok frumosule,stiu ca tu areti mereu ca proaspat copt,dar crede`ma in halul in care ma aflu acum nu as face nici un pas mai departe cu tine.nu acum!

Si ce sa zic....ma saruta!

Ahh nuuuu!atat!doar atat!gata!o terminam aici.sa nu creada ca il voi chema sus sau cv de genu!poate mai diseara...sau in urmatoarea viata dupa cele intamplate!

Si ma aud spunand"urci la o cafea?"

Un comentariu:

  1. si de ce nu ai mers? poate ai fost prea dulce. iti dadea cafea amara :))

    RăspundețiȘtergere